Hvad er coaching?

Coaching er en metode til at facilitere vejen mod de mål, man har sat sig for i arbejds- og privatlivet. I coaching fremmer man også oplevelser og velbefindende for individer, grupper og organisationer.
Coaching er en metode til at optimere private eller arbejdsmæssige/karrieremæssige mål og kompetencer, hvor terapi handler om at reparere.

Coaching i forbindelse med stress, bruges forebyggende

Terapi bruges når skaden er sket.

 

Der findes mange typer af coaching, men det er langt fra alle, der kan anvendes til stress management. Der findes coaching metoder der hovedsaglig baserer sig på forskellige former for spørgeteknikker og som ikke struktureres og ikke perspektiveres i forhold til viden om stress og hvordan man håndterer stress, og disse kan ikke anvendes.

Coaching som baserer sig på omfattende viden om stress, arbejdsliv, work life balance, samt omfattende psykologisk viden, og som er meget struktureret, har betydelig større effekt.

Der er lavet meget få undersøgelser på dette område, men de få undersøgelser der er lavet viser, at coaching former som tager udgangspunkt i Kognitiv Adfærdsterapi har bedre effekt end andre terapiformer, ligesom Kognitiv Adfærdsterapi som terapeutisk behandlingsform har væsentligt større effekt end andre behandlingsformer (på dette område foreligger der mange undersøgelser, der entydigt viser dette).

Work-life balancen
Indenfor mange brancher er der efterhånden meget flydende grænser mellem arbejde og privatliv. Dette kan give problemer for både enkeltpersoner og afdelinger. bl.a. i pres fra kollegaer og ledere til f.eks. at arbejde hjemmefra om aftenen. Presset kan være både være reelt, men også noget man bare forestiller sig, men i begge tilfælde, svært at håndtere. I coachingen arbejder man ofte med denne problemstilling.
Et andet fænomen man også ofte arbejder med, er det man kalder for Honningfælden. Honningfælden dækker over, det fænomen, at der er mange der arbejder mange timer ekstra, uden at mærke tegn på stress og ubehag, og kan oplever det, som at ride på en bølge. men kan faktisk ende med at måtte sygemelde sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *