Om StressNyt

Baggrunden for oprettelse af StressNyt

StressNyt er en del af en række websites, der formidler videnskabelige forskning, viden om behandling, viden om sundhed m.m., som ikke tjener penge fra medicinindustrien eller andre former for interesser, som frembringer forskning, der til tider kan være tvivlsom. Desværre laves der mindre og mindre forskning, som ikke er knyttet til økonomiske interesser, og hvor videnskabeligheden lider overlast. Universiteterne laver mindre og mindre grundforskning, og mere og mere forskning, der er knyttet til samarbejde med fonde ejet af virksomheder eller de indgår direkte et samarbejde med virsomheder. Nogle gange går dette godt, men andre gange kan vi slet ikke stole på resultaterne. Den forskning, som formidles via de gængse medier, er stærkt præget af den forskning, som støttes eller laves af virksomhederne, da det kun er disse store virksomheder, der har råd til, at være opsøgende i forhold til medierne, freelance journalister m.m. Mennesker med stress er en stor kundegruppe for disse virksomheder, og da man er sårbar, når man har udviklet stress, er man tilbøjelig til, at være ukritisk med behandlingstilbud, med forklaringer på, hvad deres problemer er, og hvad der skal til for, at komme ud af disse problemer. Dette site er tilegnet de mennesker, som måtte have brug for, at vide mere om stress.

Vi har brug for din støtte til, at formidle forskning, så du ikke bliver ført bag lyset af store og meget indflydelsesrige virksomheder indenfor b.la. medicinindustrien. Meget medicinsk forskning indenfor psykiatrien er ikke troværdigt, og vi forsøger at gennemgå, undersøge og formidle forskning meget kritisk samtidigt med vi vil forsøge, at viderebringe information om behandling, testning, viden om, hvad pårørende, personen selv og virksomheder kan gøre. Men for at vi kan dette har vi brug for støtte, da dette site ikke tjener penge.

Støt os med donation:

Reg.nr.: 2413

Kontonr.: 4395237387

Støt os gerne med 150 kr.

Selv om StressNyt er en del af en virksomhed, er det meningen, hvis vi lykkes med vores visioner, at site overgår til at blive ejet af folket, som en fond, og at denne fond kan lave og formidle forskning.

Den konkrete baggrunden for oprettelsen af StressNyt.dk, skyldes dels det faktum, at flere og flere bukker under for stress og ofte med alvorlige konsekvenser til følge, men også det faktum, at udbudet for, at behandle/afhjælpe denne tilstand, er blevet uoverskuelig og sporadisk – også med alvorlige konsekvenser til følge. Så et af kravene til denne vidensdatabase for StressNyt er bl.a., at behandlerne, skal have den fornødne uddannelse, samt have løbende indsigt i den nyeste forskning på området, ligesom det er ønsket, at den brede befolkning, skal have indsigt i og information om stress.

Endvidere kan det være vanskeligt for både virksomheder og privatpersoner, at finde ud af, hvad de skal stille op med dette omfattende problem, både når problemet er til stede, men også forebyggende og dette søger denne portal objektivt at afhjælpe.

Portalen er udviklet af psykologer med mange års erfaring i og med speciale i behandling af stress, samt stress management (forebyggende tiltag i virksomheder).

Vi håber, du vil få gavn af StressNyt, og da vi vil meget gerne vil i dialog med portalens brugere, opfordrer vi dig hermed til, at bruge gæstebogen/kommentar.

StressNyt er en del af Human Care Science & Art

Cvr.nr. 39480336